Ste vedeli, da je rak glavni vzrok za smrt evropskih otrok starih eno leto ali več zaradi bolezni? Vsako leto je več kot 35,000 otrok in mladih diagnosticiranih z rakom, 6000 mladih bolnikov pa umre. Čeprav smo naredili velik napredek, rak pri otrocih v Evropi še vedno ostaja velik socialni in javno zdravstveni problem.

Kot smo že rekli, je Skupina evropskih poslancev za boj proti raku prepričana, da je raka mogoče premagati. Vendar za to potrebujemo programe, ki bodo na prvo mesto postavljali zdravje celotnega prebivalstva ne glede na kraj ali starost. To vključuje razvoj in dostop do novih zdravil, sredstva za raziskave, dolgoročno nego za tiste, ki so raka premagali in usklajevanje čezmejnih raziskav, pri vsem pa je treba posebno pozornost nameniti najmlajšim bolnikom.

Kot predsednik Skupine evropskih poslancev za boj proti raku MAC sem ponosen, da podpiram SIOPE  in njihov Program za otroško onkološko in hematološko skupnost!

Več si lahko preberete na spletni strani: https://www.siope.eu/2019/03/06/european-elections-2019-manifesto-paediatric-oncology-haematology-communit/