20130318_790411_97071114_normalIz strahu in na zalogo. Bolj priročnega in uporabnega kot je EZ gotovo ni. Tako se zamegli zadevo, da ostanejo pravi krivci neimenovani.

Bral sem pri nas o “zloglasni trojki.” Trojka se pojavi potem, ko neodgovorno ravnanje pripelje do “zloglasne diagnoze”. Pride z defibrilatorjem in kisikom. Ukrepati mora, da okužba čim manj škoduje drugim. Kjer ravnajo odgovorno, se ne pojavlja.

EZ je končno odločno reagirala. Hvala Bogu.

Slovenkam in Slovencem je treba pošteno povedati, da je to storila tudi v njihovo oziroma našo korist. Čim več gre za sanacijo ciprskih bank iz evropske kase, toliko več gre seveda iz naše. Evropsko polnijo države članice. Nemci so to pozdravili ne samo zaradi osnovnega poštenja ali zato, ker dajo za pomoč največ, ampak z zavestjo, da ima tudi njihova vreča dno. Da bi to razumeli, jim ni treba brati našega novega prevoda Kapitala.

Prepričan sem, da se bo nadaljevalo tarnanje o grdem kapitalizmu. Kdo iz Slovenije pa ima denar na Cipru? In koliko ima od tega denarja Slovenija? Naj rešujemo solidarnostno Ciper, tam pa bo tekla naprej ista igra? Zbudimo se!

Predvsem pa zahtevajmo odgovornost. Vse odločitve, ki so odnesle milijarde iz NLB in drugih državnih bank imajo imena, priimke in datume.

Ko se odloča o novem finančnem ministru, proti kateremu osebno nimam nič, pa že iz načelnih razlogov ne bi rad, da bi dali jagnje paziti volku.

Pa zavedajmo se, da nas bo nedogovorno prerivanje oblasti željnih za sedeže na vlaku, ki pelje v napačno smer, zelo drago stal. Račun za neodločanje raste, ne glede na to, kdo hoče kontrolirati energetiko… Zaenkrat smo slišali samo za en jasen ukrep potencialne nove vlade – povečanje DDV, to pomeni povečanje davkov. Kdor misli, da ne gre iz njegovega žepa, ga vljudno prosim, naj se mi javi.