20130920_1047190_17103656_normalVelikokrat me ljudje sprašujejo, kakšen je moj delovni dan ali teden. V odgovor nastajajo ti dnevniški zapisi …

Tako programsko praznega petka že dolgo ne pomnim.

To ne pomeni, da zame ni pomemben. EMŠO se je pokazal pri zobeh.

Nimam problemov s korajžo pri zobarju, tudi pri vsaki bolečini ne poskočim, vendar me vendar vznemirja dejstvo, da bom doživel poseg v kost, ki je del mojega živega telesa. Odločil sem se za prvi vsadek, ki ga brez navrtanja kosti menda ne more biti.

9.00 – na pravem naslovu za take projekte. V ordinaciji me preseneti vsa procedura od sprejema do računa. Prijazen sprejem, razumljiva razlaga vsega, kar bo sledilo. Doktor osvoji prvenstvo z injekcijo. Ne morem verjeti, da nič ne boli. So tudi igle malce drugačne, kot so bile nekoč, mi razloži profesionalec. Če ne bi bilo tistega, sicer sploh ne zelo glasnega in sitnega svedra, bi skoraj zadremal. Priznam, da sem pričakoval tršo proceduro.

Ne bi nasprotoval nižji ceni, ampak titan je menda kar draga kovina. Prijazni doktor mi lepo razloži, kaj se bo dogajalo v naslednjih dneh in me za boj proti bolečinam opremi z mrzlim želejem. Po vsej proceduri pozabim na vprašanje, ali lahko po posegu sploh vozim. Mi gre pa na živce, da bom moral jemati antibiotik in še nekaj proti bolečinam. Že nekaj let nisem vzel nobene tablete, tudi ne bolniške. Zgleda, da bom danes neke vrste bolnik.

Seveda so mi odsvetovali kakšen težji šport, vendar lahkega gobarskega sprehoda ne štejem v to kategorijo. Spravim se v gozd nad Ihanom, se večkrat spomnim dr. Alojza Ihana in njegovih družbenih diagnoz. Ne najdem prav nobene uporabne gobe in se skozi Pšato odpeljem v Črnuče.

Obiščem po dolgem času izumitelja Revitan vode, ki mi poroča o zadnjih uspehih v boju proti peronospori in mastitisu. Še vedno pa mi je najbolj všeč, kaj je portugalska doktorandka odkrila, ko je raziskovala vpliv revitana na rakove celice.

Doma si zvečer naložim aplikacijo z nemškimi TV postajami, ki jih lahko gledam zastonj. Tako odkrijem tudi video ponudbo dr. Beana. Najprej si pogledam njegov obisk pri zobozdravniku. Otekline ni toliko, da se ne bi mogel od srca nasmejati.