20130129_1424451_99948800_normalMalo pred peto sem se zbudil s tako dobrimi občutki in s tako jasno glavo, da sem se odločil, naj to še nekaj časa traja. Sicer traja že tri tedne.

S postom nisem začel z Novim letom zaradi prvih dni na Kitajskem. Bi moral preveč razlagati ob preveč dobrih ponudbah.

Kot kaže, bo to prvi post, ki ga bom izvedel na štirih kontinentih.

V Keniji so se mi precej čudili, doma so že navajeni in vse več jih je, ki dodajajo svojemu življenjskemu slogu ta prastari v vseh ozirih očiščevalni element.

Z manj dobiš več – pa ne kil. Telesu dovoliš, da samo opravi razstrupljanje, se loti nepotrebne maščobe, slabih in bolnih tkiv, dobi spet veselje do gibanja …

Danes govorim v Evropskem parlamentu 70 izbranim novinarjem, ki so najbolje pisali o zdravju. Govoril jim bom tudi o tej enkratni izkušnji, ki je dostopna skoraj vsakemu in ima, če se držimo nekaj preprostih pravil, samo pozitivne izkušnje. In kar pridobiš, ni iz knjig in teorij. To je Tvoja izkušnja, zato je tako dragocena. Potrebuješ samo prvo.

Nekateri mislijo, da sem človek izredne volje in discipline. Prej bi rekel, da rad uživam. Post je zame predvsem zadeva užitka, ki vodi k več zdravja. Tudi več naredim, ker imam več časa, na pretek energije in bolj jasno glasno.

Pa še nekaj z veseljem povem – lani se mi je prvič pridružila tudi žena. Navdušena ga je potegnila še za nekaj dni, pa ne zato, ker se je Manca Košir krepila s postom že četrtič, Desa Muck pa vrgla nekaj inzulina stran.