20140107_1152462_42559459_normalVelikokrat me ljudje sprašujejo, kakšen je moj delovni dan ali teden. V odgovor nastajajo ti dnevniški zapisi …

Danes se mi zdi potrebno, da namesto dnevniškega zapisa zapišem nekaj misli o neresnosti.

Na to me je pravkar nagovorila predsednica vlade, ki me je v zvezi s kandidaturo za mesto generalnega sekretarja Sveta Evrope slovenskim diplomatom na Brdu predstavila kot neresnega. Povedala je tudi, da “bi vlada težko podprla človeka, ki podpisuje razne peticije ali resolucije določenih političnih grupacij, ki trdijo, da so razmere drugačne od dejanskih”. Pravzaprav nisem ničesar podpisal, sem pa javno vprašal, kaj v resoluciji ELS glede Slovenije ni res.

Nasprotujem političnemu revanšizmu, dvojnim merilom in diskreditiranju zato, ker mislim drugače.

Neresno je prevzeti vlado in v enem letu ne opraviti nobene strukturne reforme.

Neresno je v taki krizi zaposlovati Slovenijo z novoletnim prerivanjem za stolčke in rekonstrukcijo vlade. Neresno je postavljati ministre, ki jih hitro odnašajo škandali. Neresno je, da vlada ploska 4.8 milijardni luknji, ljudem pa jemlje iz žepa. Neresno se je drago in skrivnostno zadolžiti.

Neresno in neodgovorno je, da vlada sploh ne išče kandidatov za tako pomembno mesto, kot je mesto generalnega sekretarja Sveta Evrope. Neresno je, da vlada ignorira kandidata, ki izpolnjuje vse pogoje. Neresno je, da je utemeljena kandidatura predmet političnega revanšizma zaradi neke resolucije ELS. Neresno in nevarno je, da predsednica vlade ne prenaša demokratične različnosti mnenj. Neresno in nedržavotvorno je uporabljati dvojna merila – zavreči kandidata za mesto, za katerega mora predlog pripraviti vlada in podpirati kandidata, ki podpore vlade sploh ne potrebuje. Neresno je slovenske diplomate zasipati z diskreditacijo bivšega zunanjega ministra. Neresno je podpirati kandidata, ki genocidno dejanje komunistov označuje kot “drugorazredno” zadevo. Neresne so izjave ministra Erjavca, da kandidat dr. Türk sploh ne potrebuje vladne podpore, hkrati pa je že dal navodila DKP-jem, kako naj kandidaturo promovirajo in stroške v zvezi s tem označil kot del stroškov za redno dejavnost Ministrstva za zunanje zadeve.