549958_201911449952381_1249179656_nV takem kraju kot je Vatikan so se odločili za nekoliko drugačnega papeža, v Ameriki so izvolili še bolj drugačnega predsednika, kot smo navajeni, Angleži so skočili v bazen brez vode, Makedonci in Grki se bodo zmenili, Francozi so se odločili za spremembo, mi v Sloveniji pa bi živeli kot doslej – z dogovorno ekonomijo, z nepokopanimi mrtvimi in s financiranjem grehov neodgovornih vlad in uprav iz žepov davkoplačevalcev.

Kako vrniti Slovenijo njenim ljudem? S spoštovanjem dostojanstva vsakega in s pravno državo.

Čas je podobno nevaren kot pred tridesetimi leti. Sedaj se ne bomo bomo borili samo za Slovenijo, ampak tudi za preživetje Evrope. Ne moremo delati močne Evrope s šibko Slovenijo.

Vprašanje ni ali bomo glede Evrope bližje Merklovi, Macronu ali Orbanu. Mi moramo imeti svojo vizijo Evrope in se zanjo boriti. Brez lastne vizije ne bomo zanimivi za nikogar.

Pred tridesetimi leti nismo imeli samo vizije in jasnih ciljev, ampak tudi voljo in pogum. Zato smo zmagali na prvih demokratičnih volitvah, zato smo se plebiscitarno odločili za samostojnost, Evropo in NATO, zato smo zmagali tudi vojno za Slovenijo.

Dokazali smo, da se da dosegati izjemne rezultate, če imamo jasne cilje in trdno voljo.

Ta čas zahteva izjemno odgovornost. Zahteva tisto, kar manjka slovenski politiki vrsto let. Imamo pravico razmišljati kdo je zaslužen in kdo je kriv, nimamo pa pravice se odpovedati odgovornosti za Slovenijo.

Zato je prav, da stranke ELS, ki delijo vrednote očetov EZ malo pozabijo, v čem so različne in se zedinjo, kaj je treba storiti za prihodnost Slovenije.

Slovencev ne zanima, kako različni smo, ampak kaj hočemo storiti za skupno dobro. Zato naj zmagajo na teh volitvah stranke slovenske pomladi in nadaljujejo nedokončano delo, pa brez novih T6, maket in podobno.

V nedeljo bi rad nazdravil zmagi slovenske pomladi. Njeno delo še ni dokončano.

Naj živijo stranke slovenske pomladi, naj živi samostojna in demokratična Slovenija!