Zbudim se s čudovitim občutkom miru, jasnosti v glavi, enovitosti (kemiki bi mogoče rekli, da se mi je zgodila izotonija) in pretočnosti v telesu.

Četrti teden je prinesel samo še bolj fino in stabilno počutje. Občutek imam, da v telesu ni ničesar preveč, da se je v celicah zgodila obnovitvena preobrazba, da je avtofagija opravila svoje.

Zahvalim se za čudež bivanja, za noč in za jutro, za družino, za prijatelje in sveže napadalce. Opravim duhovne in telesne procedure.

Tehtnica pokaže 73,5 kg. Se pravi, da sem izgubil 11, 5 kg. Trideset dni posta sem opravil igraje. Tudi danes popijem kozarec gline. Med postom sem temeljito  obnovil vedenje o glini in se še bolj prepričal o njeni izredni zdravilni moči.

Čutim tako veselje do gibanja, da dodam deset minut in odtečem pol ure - puls takoj po teku 80.

Ko tečem, razmišljam, kako bi definiral zdravje. Včasih sem mislil, da si zdrav, ko te nič ne boli, danes bi rekel, da je bistven izraz zdravja VESELJE DO ŽIVLJENJA. Čutim polet, telo in duh me vabita, naj nekaj podvzamem. Zagrabi me  misel na zimski vzpon na Triglav, ki sem ga v nedeljo po smučarskem teku na Pokljuki užival iz zraka. Mika me, da bi šel s Cessno pozdravit Veliki Klek.

Včeraj zvečer sem prebiral postne avtoritete Buchingerja, Dahlkeja, Lütznerja in Videnška.

Vsi pravijo isto - ključen je prehod iz posta. Ni se težko postiti, težje je opraviti prehod v normalno življenje. Največjo neumnost bi storil, če bi se prvi dan na polno najedel. Potreben je postopen prehod. Telesu je treba dati priliko, da začne počasi zopet izločati prebavne sokove. Že vrsto let pojem prvi dan jabolko. Danes pojem bio-carjeviča z moje rojstne parcele. Jutri bom dva. Če bi se prehitro odprl hrani, bi lahko dobil težo nazaj prej, kot sem jo izgubil. Pripravim si jedilnik za naslednje dni. Stroka svetuje, da prehod v normalo traja vsaj tretjino časa posta. Spet se spomnim priporočila in prakse jogijev - hrano popij, vodo pojej.

Zdaj se ponuja enkratna prilika, da po enomesečni odsotnosti slabih navad, uvedem tisto, kar bo občutek zdravja ohranjalo. K temu spadajo najprej majhni obroki bio hrane in temeljito žvečenje.

Trudil se bom za posvečeno pozornost pri uživanju hrane, vzel si bom čas in poskrbel za mir.

Po koprivinem čaju z žličko medu si bom pripravil zmešek (smoothy) iz mojih jabolk, klorofila polnega listnatega ohrovta in prvega letošnjega čemaža. Če je dober za medvede, bo tudi zame.

Potem pa moram končati priprave na posebno nalogo. Ta teden bom začel učiti slovenščino belgijsko študentko, ki ima slovenske stare starše.