20130118_1187929_27132840_normalPotem ko je po slovenskih medijih zaokrožilo povzemanje članka »Evropski poslanci z milijoni postranskih zaslužkov«, sem že včeraj medijem pojasnil, da navedbe o mojih dodatnih slabih 3.500 evrih na mesec ne držijo.

Potem ko je po slovenskih medijih zaokrožilo povzemanje članka »Evropski poslanci z milijoni postranskih zaslužkov«, sem že včeraj medijem pojasnil, da navedbe o mojih dodatnih slabih 3.500 evrih na mesec ne držijo.

Pisal pa sem tudi organizaciji Transparency International, ki je bila vir podatkov za pisanje, ki ga je originalno objavil EUObserver. V pismu sem opozoril, da je objavljanje takšnih številk zavajajoče in nepošteno, prav tako lahko evropskim poslancem neupravičeno povzroči veliko škodo.

Danes sem prejel njihov odgovor, ki ga tudi objavljam. V njem med drugim pojasnjujejo težave s samim postopkom izračunavanja. Izjave o finančnih interesih evropskih poslancev prejemajo v 24 različnih jezikih, njihov sistem pa za najnižji razred finančnih interesov predvideva znesek v razponu od 0 do 499 evrov. Kot so zapisali, se zavedajo, da veliko dejavnosti spada prav v skrajni spodnji del, prav zato je eno njihovih glavnih priporočil, da Parlament v sami izjavi omogoči navajanje natančnejših podatkov in spremljanje dodatnih prihodkov.