20130923_photo_normalVelikokrat me ljudje sprašujejo, kakšen je moj delovni dan ali teden. V odgovor nastajajo ti dnevniški zapisi …

Nenavadno se mi zdi, da sem v službi že tako zgodaj zjutraj.

CDU je močno zmagala, vendar ne absolutno. Pravzaprav je zmagala Merklova, kot še nikoli. Črno-rdečo koalicijo smo že videli na delu in je delovala. Seveda manjši koalicijski partner ponavadi plača višjo ceno vladanja kot vodilna stranka. Zato skuša vsaj kožo prodati čim dražje. Gotovo bo še zanimivo, temeljna politična linija Nemčije bo ostala po teh volitvah v osnovi enaka in stabilna.

E-pošte je na pretek: – teror v Nairobiju, več deset mrtvih – prijatelj Jure v Argentini je nevarno zbolel – glavna sodelavka Šri Šri Ravi Šankarja sporoča, da je na njegovi univerzi lepo uspela “Prisega za etiko” – www.wfeb.org/oath – iz Einsiedelna pošiljajo fotografije – Reporter se izraža za samostojno listo na evropskih volitvah … – nova prošnja glede raka ….

Za kosilo na francoščini.

15.00 – Odbor za zunanje odnose. Glavna točka so odnosi EZ z državami Jugovzhodne Azije, še posebej z Indonezijo, ki dokazuje, da si demokracija in islam nista nujno v nasprotju, kot poudari socialistična kolegica G. Z Indonezijo pripravljamo sporazum o partnerstvu.

17.30 – Z Ivom Vajglom komentirava iz studia nemške volitve za prvi program nacionalnega radia. Poudarim, da je zmagala CDU z jasno in verodostojno linijo. Odločno in uspešno podpira proizvodni sektor – tisti, ki lahko zagotavlja gospodarsko rast in dvig konkurenčnosti. Socialdemokrati so navijali za dvig minimalne plače in ni šlo. Večina je razumela, da bi to prizadelo proizvodni sektor. Kakšna bi bila Evropa, če bi bila še Nemčija v krizi? Pa še to podčrtam – na nemških volitvah se ni obnesel radikalizem, niti stranke s šibko identiteto.

19.00 – Na sprejemu ob indonezijskem državnem prazniku. Predstavijo hindujsko komponento svoje kulture. Srečam nekaj prijateljev z vseh koncev sveta.