20130807_1005231_301626983314160_901206886_n_normalPreživel sem nekaj dni s kolesom pod Velikim Klekom, v Reziji in v Benečiji. Brez časopisov in TV.

Pregledujem naše medije za nazaj in ugotavljam, da je odnos do krize poletno nojevski.

Zgleda, da je šla na dopust tudi polarizacija. Ta naj si dopust kar podaljša. Od vladajočih pa pričakujem, da nam jasno razložijo, kaj pomenita “vroča jesen in zima”, kako bomo delili tisto, česar ne bomo imeli, kaj bodo storili, da ne bodo eni in isti bolj “naši” kot drugi. Tudi pri slabi banki gre lahko “našim” boljše kot drugim.

Evropsko vztrajanje na transparentnosti bank bi rad doživel kot garancijo, da ne bo šlo v tej smeri.

Transparentnost poslovanja bank v državni lasti je nedvomno ključnega pomena, vendar potrebujemo transparentnost nedgovornega obnašanja, pri upravljanju celotnega državnega premoźenja. Potrebujemo kulturo korporativnega upravljanja, ki bo sledila javnemu interesu.

Nekje sem prebral tudi, da je pri nas pomemben problem preglasno zvonenje. Cerkvi predlagam, da kljub tisočletni tradiciji rednega zvonenja izvede družbeno koristni preizkus in ustavi za nekaj časa zvonenje po vsej Sloveniji.

Če se bo kmalu za tem pojavila gospodarska rast, se bo vrnil denar iz davčnih oaz, se bodo dvignile pokojnine… bom vzel to za dokaz, da je krizo povzročilo zvonenje.