Vzemite denar tatovom, podjetnike pa podpirajte

Nekoč sem dejal, da je bila ena revolucija dovolj in preveč. To trdim tudi ob branju nove koalicijske pogodbe. Sovražen odnos do vlečnih konjev ali molznih krav ni zgolj zadeva Levice.

Napad na gospodarstvo se ni zgodil slučajno ali po nesreči, bil je izpogajan, podpisan in ratificiran v strankah koalicije. Zato je smešno in neresno opravičevanje, da vlada še ni začela z delom. Kaj bo šele takrat.

Še posebej zato, ker bo o usodi vlade najbolj in najprej odločala Levica, stranka, ki je njena podpornica, navzven pa hoče biti opozicijska in neupravičeno zaseda prostor resnične opozicije.

Ta narobe svet nas bo drago stal, politično in gospodarsko.

Ker koaliciji ni jasno, da se molze krava pri gobcu, so morali to upravičeno povedati podjetniki. Ni sociale brez gospodarstva.

Stvar sploh ni nedolžna. Logika revolucionarno usmerjenih sil je sicer protiustvana, vendar zelo jasna. Čim bolj obremenjuješ in preganjaš podjetnike (joj, kapitaliste, privatnike – mimogrede: ste kdaj vprašali, kje in kako uživajo svobodo sredstva, ki smo jih vplačevali v nekdanji sindikat, ko smo bili zaposleni še vsi avtomatično člani sindikata?), tem bolj se nakazuje nevarna spirala.

Ustavljanje gospodarstva seveda lahko samo slabša socialne razmere. Čim slabše bodo, tem lepše bo slišati revolucionarno govorico.

Po drugi strani berem, da “se urijo” ljudje, ki “bi radi naredili red”. Ne to, ne revolucionarni poziv k nacionalizaciji lastnine podjetnikov, ne dviga ugleda Slovenije v Evropi in svetu.

Ob tem prva stranka koalicije ni članica nobene evropske politične družine.

Seveda me ne navdušuje paravojaški pojav, me pa tudi ne veselijo rastoče skrbi ljudi glede varovanja temeljev naše države. Številni kljub gospodarski rasti in padajoči nezaposlenosti ne čutijo države na svoji strani. Srečujem ljudi, ki se v taki državi ne počutijo dobro in jo zato zapuščajo – predvsem mladi in podjetniki.

Razvoj Slovenije v smeri samo “naših” bi ogrozil njen obstoj.