fbpx
Back to Top

Glasoval sem za Junckerjevo komisijo

Gre za politično zelo močno komisijo, v kateri bodo poleg šestih nekdanjih komisarjev delovali tudi štirje bivši predsedniki vlad in druga imena s pretežno močnimi političnimi izkušnjami.

Še o »milijonskih postranskih zaslužkih«

Potem ko je po slovenskih medijih zaokrožilo povzemanje članka »Evropski poslanci z milijoni postranskih zaslužkov«, sem že včeraj medijem pojasnil, da navedbe o mojih dodatnih slabih 3.500 evrih na mesec ne držijo.

Zarote ni bilo

Bratuškova je padla sama. Žal je bilo v drugo spet bolj pomembno, kdo je „naš“, kot kdo primeren. Slovenija je imela izredno dobro priliko, da bi v Evropski komisiji prvič zasedla podpredsedniško mesto in hkrati prevzela odgovornost za energijo kot …

Preberi več

O Alenki Bratušek ...

Poslanke in poslanci so gospo Bratušek spraševali resno in odgovorno kot druge kandidate, tako glede kompetetnosti kot zavezanosti evropskemu razvoju.

Ko zmanjka za dostojanstvo ...

Evropski parlament – seja Odbora za zunanje odnose. Najprej z molkom izražamo spoštovanje žrtvam tragedije v Ukrajini. Potem poslušam ukrajinskega ministra za zunanje zadeve, njihovega veleposlanika in moje kolege, najprej z Nizozemske. Hočejo svoje mrtve, konec vojne in odločno Evropo.

Človek ne sme biti odpadek!

Danes sem izvedel za etično skrajno vprašljivo ravnanje pristojnih ob smrti Elizabete K. in pozivam vse vpletene k spoštovanju dostojanstva pokojne Elizabete in pravic njenih staršev. Pričakujem, da bo humanost zmagala in da bosta starša lahko izkazala svoj odnos do …

Preberi več