fbpx
Back to Top

GSO bodo lahko zdaj države prepovedale/omejile same!

Evropski poslanci smo s 480 od 688 glasov sprejeli zakonodajo, ki državam članicam omogoča, da omejijo ali prepovedo gojenje gensko spremenjenih rastlin (GSO) na svojem ozemlju, tudi če je to sicer dovoljeno v EU. Novi predpisi omogočajo prepoved GSO ne…

Prvič letos

Praznični dnevi so se prilegli, prvi teden posta tudi. Užitek je vstati s hvaležnostjo, da živiš, z občutkom prekrvavljenosti in celičnega veselja, ker se telo razstruplja, pomlajuje in krepi, ter kliče po gibanju, glava pa se jasni.

Nikoli me ne morejo narediti za tisto, kar nisem in nisem bil ...

Včeraj smo imeli v Evropskem paralmentu letošnji Evropski molilni zajtrk. V ponedeljek smo se srečali z voditelji parlamentarnih molilnih skupin v EZ (take skupine obstajajo že v štiriindvajsetih državah članicah, imajo jo tudi v ukrajinski Verhovni radi in v ruski…

Evropa mora vnovič odkriti najboljše v sebi

To je bilo med drugim eno od sporočil papeža Frančiška ob njegovem obisku Evropskega parlamenta. Poudaril je, da “je spodbujanje človekovih pravic jedro zaveze EU, ki zagovarja osebno dostojanstvo”, tako v Uniji in v svojih odnosih s tretjimi državami.

Zdaj sem še to. Promotor bikoborb.

Kadar sem doslej glasoval za subvencije v kmetijstvu, nisem imel vtisa, da s tem glasujem tudi za bikoborbe, še manj glede na moj odklonilen odnos do njih.

Glasoval sem za Junckerjevo komisijo

Gre za politično zelo močno komisijo, v kateri bodo poleg šestih nekdanjih komisarjev delovali tudi štirje bivši predsedniki vlad in druga imena s pretežno močnimi političnimi izkušnjami.

Še o »milijonskih postranskih zaslužkih«

Potem ko je po slovenskih medijih zaokrožilo povzemanje članka »Evropski poslanci z milijoni postranskih zaslužkov«, sem že včeraj medijem pojasnil, da navedbe o mojih dodatnih slabih 3.500 evrih na mesec ne držijo.

Zarote ni bilo

Bratuškova je padla sama. Žal je bilo v drugo spet bolj pomembno, kdo je „naš“, kot kdo primeren. Slovenija je imela izredno dobro priliko, da bi v Evropski komisiji prvič zasedla podpredsedniško mesto in hkrati prevzela odgovornost za energijo kot…