fbpx
Back to Top

Za novo vizijo slovenskega sožitja

Ob petindvajsetletnici ustanovitve DEMOS-a – Z izjemo pokojnih Jožeta Pučnika, Katje Boh in Franca Miklavčiča ter odsotnega Huberta Požarnika, smo se sprejema in pogovora pri predsedniku države udeležili vsi tisti, ki smo 8. januarja v imenu novih demokratičnih strank podpisali …

Preberi več

Tistih časov se je treba spominjati z resnicoljubnostjo

(Foto: Borut Pahor/Twitter) Udeleženci ustanovnega sestanka koalicije Demos smo se zbrali na sprejemu pri predsedniku države Borutu Pahorju. Gre za prvi poklon ustanoviteljem Demosa na najvišji državni in politični ravni.

Kar ni (več) znano - pa bi moralo biti

S sogovorniki smo na zadnjem Evropskem večeru osvetlili tudi nekaj manj znanih drobcev iz nastajanja strank Demosa v času, ko je bilo takšno politično udejstvovanje pravzaprav prepovedano, o povezovanju v Demos, o tem, kako je Demos dobil ime, kaj je …

Preberi več

Prvič letos

Praznični dnevi so se prilegli, prvi teden posta tudi. Užitek je vstati s hvaležnostjo, da živiš, z občutkom prekrvavljenosti in celičnega veselja, ker se telo razstruplja, pomlajuje in krepi, ter kliče po gibanju, glava pa se jasni.

Evropa mora vnovič odkriti najboljše v sebi

To je bilo med drugim eno od sporočil papeža Frančiška ob njegovem obisku Evropskega parlamenta. Poudaril je, da “je spodbujanje človekovih pravic jedro zaveze EU, ki zagovarja osebno dostojanstvo”, tako v Uniji in v svojih odnosih s tretjimi državami.

Zdaj sem še to. Promotor bikoborb.

Kadar sem doslej glasoval za subvencije v kmetijstvu, nisem imel vtisa, da s tem glasujem tudi za bikoborbe, še manj glede na moj odklonilen odnos do njih.

1...91011...13