fbpx
Back to Top

Evropa mora vnovič odkriti najboljše v sebi

To je bilo med drugim eno od sporočil papeža Frančiška ob njegovem obisku Evropskega parlamenta. Poudaril je, da “je spodbujanje človekovih pravic jedro zaveze EU, ki zagovarja osebno dostojanstvo”, tako v Uniji in v svojih odnosih s tretjimi državami.

Zdaj sem še to. Promotor bikoborb.

Kadar sem doslej glasoval za subvencije v kmetijstvu, nisem imel vtisa, da s tem glasujem tudi za bikoborbe, še manj glede na moj odklonilen odnos do njih.

Glasoval sem za Junckerjevo komisijo

Gre za politično zelo močno komisijo, v kateri bodo poleg šestih nekdanjih komisarjev delovali tudi štirje bivši predsedniki vlad in druga imena s pretežno močnimi političnimi izkušnjami.

Še o »milijonskih postranskih zaslužkih«

Potem ko je po slovenskih medijih zaokrožilo povzemanje članka »Evropski poslanci z milijoni postranskih zaslužkov«, sem že včeraj medijem pojasnil, da navedbe o mojih dodatnih slabih 3.500 evrih na mesec ne držijo.

Zarote ni bilo

Bratuškova je padla sama. Žal je bilo v drugo spet bolj pomembno, kdo je „naš“, kot kdo primeren. Slovenija je imela izredno dobro priliko, da bi v Evropski komisiji prvič zasedla podpredsedniško mesto in hkrati prevzela odgovornost za energijo kot …

Preberi več

O Alenki Bratušek ...

Poslanke in poslanci so gospo Bratušek spraševali resno in odgovorno kot druge kandidate, tako glede kompetetnosti kot zavezanosti evropskemu razvoju.

1...91011...13